Tietoa ja työkaluja

Sisällöt päivittyvät hankkeen edetessä. Vuoden 2022 aikana sivuille tuotetaan erityisesti tasa-arvotyön työkaluja.

Valitse alta kategoriat, joilla haluat suodattaa artikkeleita:

Tukea uralle

Monipuoliset mielikuvat haastavat perinteisiä alavalintoja

Nau-hanke tapasi Hankenilla väitöskirjatutkijana työskentelevän Inkeri Tanhuan, ja keskustelimme alanvalinnasta. Inkeri tutkii koulutusvalintojen sukupuolittuneisuutta risteävät erot huomioiden. Hän oli myös mukana äskettäin päättyneessä Segli-hankkeessa, jossa työstettiin keinoja koulutuksen segregaation purkamiseen. 

Lue lisää ›
Tasa-arvon haasteet

Perheystävällisemmän työelämän puolesta

Anna Kokko johtaa Väestöliitossa Perheystävällinen työpaikka -ohjelmaa ja oli juuri päättyneen Tasa-arvo ja isät -hankkeen hankepäällikkönä. Keskustelimme Annan kanssa muun muassa siitä, miten koronapandemia on muuttanut työn ja perheen yhteensovittamista.

Lue lisää ›
Tukea uralle

Haaga-Helian tasa-arvotyö otti ison hypyn eteenpäin

Haaga-Helian uusi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma tuli voimaan kesäkuun alussa. Koko lukuvuoden kestänyt työ toteutettiin ensimmäistä kertaa yhteisöllisenä, moniammatillisena ja monimenetelmällisenä prosessina. Suunnitelma on sisällöllisesti laaja, koska se kattaa neljä lakisääteistä näkökulmaa:

Lue lisää ›
Tukea uralle

Tasa-arvotoimien arviointia Oamkissa

Korkeakoulujen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämiseksi on tärkeä tietää, mikä on organisaatioiden tämänhetkinen tilanne, velvoitteet ja käytännöt. Oulun ammattikorkeakoulussa tasa-arvosuunnittelu on jo osa arkea, mutta osana NAU-hanketta Oamkissa arvioitiin, miten hyvin

Lue lisää ›