Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Teknologiakehityksen ajatusvinoumat historiaan – harvojen teknologiasta kaikkien teknologiaan

15.4.2021 @ 17:00 - 18:30

TEK Talks -tapahtumat pureutuvat yhteiskunnan suurten teknologiakysymysten ytimeen.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia, tervetuloa mukaan!

Milloin: 15.4.2021 17:00 – 18:30
Missä:  Webinaari TEKin Facebook– ja YouTube-kanavilla
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan ›

Tekniikka mahdollistaa meille valtavasti hyvää kuten korkean elintason ja pitkän elämän, mutta toisinaan teknologiaratkaisut nojaavat vahingossa tai tahallaan syrjiviin tai epäeettisiin ratkaisuihin. Lukemattomien elämää parantavien käyttökohteiden lisäksi teknologialla on mahdollistettu myös ikäviä asioita: väärinlaskettuja sosiaalitukia ilman oikaisumahdollisuutta, äänestäjäkäyttäytymisen ohjaamista presidentinvaaleissa, naispuolisten työnhakijoiden syrjintää ja paljon muuta mikä sotii arvojamme ja oikeudenmukaisuuden tajuamme vastaan. Erityisesti epäkohtia paljastuu nykyisin algoritmikehityksestä jossa logiikan vinoumat jäävät helposti piiloon sekä kehitys- että käyttövaiheessa, mutta lukuisia esimerkkejä löytyy myös fyysisistä käyttöesineistä.

Miten varmistamme teknologiaratkaisujen kehittymisen eettisempään suuntaan, vai tarvitseeko meidän edes tehdä sen eteen mitään? Ohjaako markkina vai tarvitaanko regulaatiota? Onko vastuu moraalisesta valinnasta yksittäisellä työntekijällä, esihenkilöllä vai organisaation johdolla? Millaisilla interventioilla päästäisiin poimimaan matalalla roikkuvia hedelmiä ja miten saisimme systeemistä muutosta aikaiseksi? Näihin ja muihin kysymyksiin vastaamme TEK Talksissa 15.4. klo 17-18.30 huippuasiantuntijoiden avustuksella!

Tämänkertaiset keskustelijamme ovat:

  • Julia Hämäläinen, COO & monimuotoisuusasiantuntija Inklusiivilta
  • Milja Köpsi, mimmit koodaa -ohjelman vetäjä
  • Matti Nelimarkka, tutkija Helsingin yliopistolta

Tapahtuma striimataan 15.4. klo 17-18.30 TEKin Facebook– ja YouTube-kanavilla. Voit halutessasi myös ilmoittautua mukaan, lähetämme suoran striimilinkin ilmoittautuneille ennen tapahtumaa ja linkin tallenteeseen tapahtuman jälkeen.

Järjestäjä

TEK