Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tiedostamattomat ennakkoasenteet yrityksissä ja organisaatioissa – miten parantaa tasa-arvoa ja kitkeä pinttyneitä vääristymiä?

8.6.2021 @ 13:00 - 15:00

Työpaja yritysten ja organisaatioiden henkilöstölle

Tiedostamattomia ennakkoasenteita esille nostavat ja purkavat koulutukset ovat maailmalla yksi suositummista tavoista yrittää puuttua yrityksissä ja yhteisöissä vallitseviin tasa-arvo ja yhdenvertaisuushaasteisiin. Näiden ”Unconscious Bias Training” eli UB-koulutusten toteutuksiin ja vaikuttavuuteen liittyy kuitenkin tutkimusten mukaan monia ongelmia, jotka voivat pahimmillaan viedä tasa-arvotilannetta väärään suuntaan.

Tehokkaimmillaan UB-koulutukset integroituvat yhteisön muihin tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin hankkeisiin ja prosesseihin, kehittävät sekä henkilöstön asenteita että taitoja ja nostavat tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden yhteiseksi asiaksi ketään syyttämättä tai syyllistämättä. Tällaiset koulutukset edellyttävät tutkimustietoon ja teorioihin pohjautuvaa sisältöä, osallistujia aktivoivia koulutusmenetelmiä, luottamuksellista ilmapiiriä sekä koulutuksen vaikuttavuuden systemaattista seuraamista.

Naiset tasa-arvoisesti uralle – NAU! -hankkeen yhtenä tavoitteena on lisätä korkeakoulujen ja yritysten työntekijöiden ymmärrystä yhdenvertaisuuteen liittyvistä rakenteista ja tiedostamattomista vääristymistä. Vaikka UB-koulutukset ovat jossain määrin rantautuneet myös suomalaiseen yritysmaailmaan, ei tiedostamattomien vääristymien purkaminen useimmissa yhteisöissä ole osa henkilöstön koulutus- ja perehdyttämisprosesseja.  Niinpä me NAU! -hankkeessa kutsumme kaikki asiasta kiinnostuneet ideoimaan/luomaan kanssamme suomalaisessa kontekstissa toimivia sisältöjä ja toimintatapoja asian edistämiseksi.

Alustus, keskustelua ja työskentelyä asian ympärillä
Koska: tiistaina 8.6.2021 klo 13–15
Missä: verkkotapahtuma Zoom-ympäristössä
Kenelle: Kaikille tekniikan alalla työskenteleville ja asiasta kiinnostuneille

Keskustelua alustaa:
”Unconscious Bias Training – sudenkuoppia ja suosituksia”
Johanna Naukkarinen, tutkijatohtori, LUT-yliopisto

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, jakamaan kokemuksia ja ideoimaan yhdessä sitä, miten kehittää tekniikan alojen työelämää nykyistä tasa-arvoisemmaksi.

Ilmoittaudu viimeistään 4.6.2021 täällä: https://forms.office.com/r/Kz59KFdNUF

Linkki tapahtumaan lähetetään kaikille ilmoittautuneille.

Tilaisuus on osa Naiset tasa-arvoisesti uralle – NAU! -hanketta
Lisätietoja: Johanna Naukkarinen, [email protected]

 

Tiedot

Päivämäärä:
8.6.2021
Aika:
13:00 - 15:00
Kotisivu:
https://forms.office.com/r/Kz59KFdNUF

Tapahtumapaikka

verkkotapahtuma Zoom-ympäristössä

Järjestäjä

Naiset tasa-arvoisesti uralle – NAU! -hanke
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto